0228 – 515827 info@mosselaarjuwelier.nl

10 tips voor het uitzoeken van trouwringen

10 Ultieme tips voor de perfecte trouwringen

Je trouwring staat symbool voor jullie liefde en draag je voor de rest van je leven, daarom moet hij perfect zijn. Daarom hieronder 10 tips voor de perfecte trouwring

  1. Goede voorbereiding is het halve werk

Een trouwring uitzoeken begint met oriënteren en keuzes maken. Wanneer jij en jouw geliefde een juwelier gaan bezoeken, is het daarom van belang om te weten wat er allemaal mogelijk is en wat jullie voorkeuren zijn.

  1. Bepaal het budget

Niet heel romantisch, maar wel van groot belang. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dat is het budget helaas niet altijd. Afhankelijk van het materiaal, gewicht, de diamant en bewerkingen lopen deze prijzen behoorlijk uiteen. Denk daarom goed na over wat jullie maximaal willen en kunnen spenderen om teleurstellingen te voorkomen.

  1. Matchende ringen

Gaan jullie voor een set of ieder voor iets unieks?

Het is niet meer vanzelfsprekend dat stellen hun ringen in een set kopen.

  1. Bestaande ring of eigen ontwerp?

Hebben jullie specifieke wensen die jullie in de trouwringen willen verwerken? Bestaande ringen zijn er in eindeloze soorten, maten, kleuren en materialen, maar je kunt ook een ring laten ontwerpen. Stel jullie droomringen samen die op maat én naar wens zijn gemaakt. 

  1. Kleur en uitstraling: denk na over het materiaal

Trouwringen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende materialen, van goud of platina tot palladium of zilver. Allemaal mooie en duurzame materialen, maar ieder met een eigen kleur en uitstraling. Gaat jullie voorkeur uit naar het meest bekende edelmetaal, goud? En kiezen jullie dan voor geel-, wit- of rosegoud? Of neigen jullie meer naar het iets minder voorkomende platina?  Voor degene die echt niet kunnen kiezen, bieden meerkleurige ringen wellicht de uitkomst.

  1. Een persoonlijke touch door symboliek

Een trouwring symboliseert de eeuwigdurende verbondenheid van een liefdespaar. Daarnaast hebben ook verschillende soorten edelstenen een symbolische waarde zoals de robijn als symbool van het hart, de diamant als baken van onverwoestbare liefde en aquamarijn voor een gelukkig huwelijksleven.

  1. De juiste maat

Laat uw vinger opmeten bij de juwelier. De juwelier zal altijd vragen of u warme of juiste koude handen hebt, dit omdat temperatuur de dikte van de vingers beïnvloedt. Twijfelt u over de maat, laat uw vinger dan op een later tijdstip nogmaals opmeten. Een juiste maat voorkomt dat een ring niet lekker zit, of zelfs helemaal niet past.

  1. Gave gravures?

Inmiddels ben je er bijna uit en kun je de ringen zo ongeveer dromen. Maar dan is er nog de gravure. Kies je voor een naam en een datum, of juist voor een andere korte tekst. Wil je een standaard lettertype, of juist een handgravure?

  1. Slaap er een nachtje over (of twee)

Het uitzoeken van een trouwring is vaak niet in een uurtje gedaan. Zorg daarom dat je ruim op tijd op zoek gaat. Hebben jullie op een gegeven moment alle keuzemogelijkheden besproken?  Denken jullie op een lijn te zitten en te weten welke ringen jullie willen? Slaap er voor de zekerheid nog een nachtje over zodat jullie 100% achter jullie keuze voor de perfecte trouwringen staan. 

  1. Geniet samen van dit bijzondere moment. Ten slotte zullen jullie ringen het enige zijn dat jullie trouwdag een leven lang zal herinneren en jullie liefde symboliseert.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant:

Trouwbeurzen Agenda 2024-2025

We staan met onze trouwring collectie op verschillende beurzen in heel Noord Holland.

Dank-Je-Wel-Dagen en VIP koopavond

We staan met onze trouwring collectie op verschillende beurzen in heel Noord Holland.

Trouwringdagen 2024!!!

We staan met onze trouwring collectie op verschillende beurzen in heel Noord Holland.

Trouwbeurzen Agenda

We staan met onze trouwring collectie op verschillende beurzen in heel Noord Holland.

Openingstijden december maand

Tijdens de december maand hebben we onze openingstijden aangepast om u nog meer tijd te geven om te komen winkelen.

Trouwbeurzen Agenda

We staan met onze trouwring collectie op verschillende beurzen in heel Noord Holland.

Openingstijden zomervakantie 2023

De Federatie Goud en Zilver waarschuwt voor miskopen van edelmetaal in vakantielanden en op buitenlandse websites.

Koop geen sieraden in het buitenland

De Federatie Goud en Zilver waarschuwt voor miskopen van edelmetaal in vakantielanden en op buitenlandse websites.

Zinzi Event

Zaterdag 17 juni 2023 is er voor de derde keer een Zinzi Event bij Juwelier van den Mosselaar. Tijdens deze dag zijn er leuke acties, krijgt iedere Zinzi klant een leuke goodiebag cadeau en maak je kans op echte Zinzi prijzen.

Week van de stenen winkel

In de week van 8 t/m 14 mei is er landelijk aandacht voor de kracht van lokale, stenen winkels. De week van de stenen winkel. Tijdens deze week hebben we een paar speciale verrassingen voor onze klanten.