0228 – 515827 info@mosselaarjuwelier.nl

Onderhoud van sieraden

Veel langer genieten van je prachtige sieraden

Als je een mooi sieraad draagt, wil je natuurlijk niets liever dan dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Met het juiste onderhoud kun je nóg veel langer van je prachtige sieraden genieten, daarom raden wij ook aan om je sieraden regelmatig goed te reinigen en op te poetsen.

 

Onderhoud zilveren sieraden

Zilveren sieraden welke zwart zijn geworden kunnen thuis gereinigd worden in een lauwwarm sopje en daarna met Zilverdip om tot slot opgepoetst te worden met een poetsdoek. Wees hier voorzichtig mee wanneer je sieraad stenen heeft, die kunnen niet altijd goed tegen de zilverdip. Wanneer bovenstaande niet het gewenste resultaat oplevert, neem dat altijd even contact met ons op, wij kunnen jouw sieraad vast en zeker weer laten schitteren.

Onderhoud platina sieraden

Platina is een edelmetaal dat van zichzelf vrij hard is, naast het feit dat het moeilijker te verwerken is, zal dit materiaal ook minder snel krassen of slijten. En dit edelmetaal heeft dus in vergelijking met bijvoorbeeld zilver of witgoud veel minder zorg achteraf nodig.

Maar ook platina sieraden kunnen na verloop van tijd wel wat doffer worden. Zelf kun je de sieraden oppoetsen met een zachte vochtige doek of borstel. Hiermee zul je wat vet en vuil kunnen verwijderen. Het echt laten glanzen van de platina sieraden zal niet goed gaan met een poetsdoek. Wij raden aan om platina sieraden door ons op te laten poetsen.

 

 

Onderhoud gouden sieraden

Ook gouden sieraden kunnen schoon gemaakt worden met een lauwwarm sopje met een beetje groene zeep en een zachte doek of tandenborstel. Daarna kunt u het oppoetsen met een poetsdoek. En net als bij de zilveren sieraden: Wanneer bovenstaande niet het gewenste resultaat oplevert, neem dat altijd even contact met ons op, wij kunnen jouw sieraad vast en zeker weer laten schitteren.

Onderhoud diamanten sieraden

Het mooiste van de diamant is de prachtige schittering die je ziet. Door huidvet, olie, zeep of crèmes kan deze schittering minder worden en de diamant haar glans verliezen. Het is daarom ook belangrijk om de diamant regelmatig goed schoon te maken.

Hierdoor zal de diamant zijn prachtige glans behouden.
Met een sopje van groene zeep en lauwwarm water kun je de diamant schoon maken. Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel. De haren van de tandenborstel zullen goed tussen de zetting komen, zodat ook daar het vuil en vet verwijderd wordt.

Als je klaar bent, spoel je de diamant goed af om ervoor te zorgen dat de zeepresten verwijderd worden. Het sieraad met de diamant kun je daarna droog maken met een zachte pluisvrije doek.

Uiteraard is het ook mogelijk om jouw diamanten sieraad door ons te laten schoonmaken. Wij kunnen dan direct de zetting van de diamant controleren. want zoals je zult begrijpen kan dit stukje edelmetaal slijten en je wilt natuurlijk niet die prachtige diamant verliezen.

Onderhoud van horloges

Een horloge werkt altijd, ook wanneer u het niet draagt blijft het uurwerk ervoor zorgen dat dat het horloge op tijd blijft lopen. Deze harde werker kan dan ook wel wat onderhoud gebruiken.

Onderhoud stalen band en kast

Stalen onderdelen kunnen net als sieraden gereinigd worden met een lauwwarm sopje en een tandenborstel. Controleert u dan wel eerst even of het horloge waterdicht is. Spoel de band goed af en droog het horloge met een zachte doek.

Onderhoud leren horlogeband

Een leren band neemt vocht en vuil op, daarom is het raadzaam om het horloge af te doen tijdens het douchen en andere activiteiten met water. Laat de band goed drogen wanneer het nat geworden is en spray hem desnoods in met een kleurloze leerspray. Dek daarbij het glas van het horloge even af, anders ontstaat er een doffe laag op het glas.

Onderhoud eco drive en solar horloges

Eco drive en solar horloges hebben geen batterij, maar laden zich dagelijks op aan het daglicht. Wanneer u het horloge niet draagt, leg het dan op een plek waar het horloge nog wel daglicht ontvangt om te voorkomen dat het horloge stil gaat staan.

Lege batterij

Laat tijdig uw lege batterij vervangen door onze horlogemakers, wij hebben de juiste gereedschappen om uw horloge open te maken zonder beschadigingen en controleren gelijk de waterdichtheid van uw horloge.

Horloge glas

Ook het glas van het horloge vraagt aandacht. Bij beschadiging van de glasrand, bij diepe krassen of breuken kan hierdoor stof en vocht binnendringen. Zelfs door een klein barstje in het glas kunnen stof en vocht binnendringen en het uurwerk van uw horloge beschadigen. Wanneer het glas van uw horloge gebroken of gebarsten is, draag het dan niet meer, laat het vervangen. Zeer kleine glassplinters kunnen in het uurwerk enorme schade veroorzaken. Ook de wijzers en de wijzerplaat kunnen lelijk beschadigd raken doordat ze glassplinters “meeslepen” over de wijzerplaat.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op via info@mosselaarjuwelier.nl of bel:

CONTACT

Juwelier van den Mosselaar
Hoofdstraat 230,
1611 AN Bovenkarspel
T: 0228 – 515827
E: info@mosselaarjuwelier.nl
I: www.mosselaarjuwelier.nl

OPENINGSTIJDEN

Maandag 13:00 - 18:00
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 17:00
Alle avonden Op afspraak

 

VOLG ONS

Op Instagram en Facebook delen we handige tips en weetjes én inspiratie voor de mooiste sieraden.

INSTAGRAM

FACEBOOK